Klíč k městu Karla IV. 8.-10.11.2013

08.11.2013 18:14

    V Pátek jsme se sešli s Kotvou netradičně na autobusovém místo vlakového nádraží. Rozdělili jsme se do skupinek, které pojedou autobusem a které auty. Do Karlových Varů jsme dorazili okolo sedmé hodiny, to už byla tma. Ubytovaní jsme byli v domku v Tašovicích, a to společně se skauty,  jenž přijeli  z Liberce.  Největší předností této základny se ukázal být stolní fotbálek, který fungoval i bez placení J.

    V sobotu jsme museli vstávat brzy, protože zahájení závodu bylo už v devět hodin. Ráno venku vládlo nevlídné počasí, byla nám zima, mrholilo, ale postupem času vykouklo sluníčko a hned nám bylo lépe. Závod probíhal po celých Karlových Varech, kde byla rozmístěna stanoviště s různými úkoly (lukostřelba, poznávání koření po čichu…).  Po ukončení závodu jsme si šli prohlédnout podzemí vřídla a zdejší expozici pokamenování. Poté už přišlo na řadu vyhlášení. Družina skautů obsadila hezké třetí místo, stejně jako hlídka vlčat a mladších skautů, družina skautek skončila na čtvrtém místě. Po ukončení závodu jsme se opět přesunuli do Tašovic, kde po večeři proběhl turnaj ve stolním fotbale.

    V neděli jsme si přispali, v klidu se nasnídali a vyrazili na procházku kolem Svatošských skal. Při zpáteční cestě nám počasí přestalo přát a začalo nám kapat na hlavy, jenže to už jsme se blížili zpět do Tašovic a i tak náš víkendový výlet v Karlových Varech spěl ke konci. Náš první ročník závodu Klíč k městu Karla IV. byl tedy úspěšný a doufejme, že ne poslední.